Maison du Danemark i Frankrig : Udstillingen KNUD HOLSCHER, DESIGN AU QUOTIDIEN


Trouvez l’article en français ici

bahrain_national_museum_exterior

 Anthony DeCostaFlickr: Bahrain National Museum Exterior, CC BY 2.0, Link

Knud Holscher, som er en dansk designer kendt i hele verden, var på fokus i en retrospektiv af sit arbejde fra 3. december 2016 til 26. februar 2017 i Maison du Danemark i Paris. Med fotografier af hans arkitektoniske værker, indretning og objekt design, var udstillingen kort, men meget effektivt. En mikro-film gjorde det muligt at lære mere om Holschers livet. Denne film hjalp med at bryde den temmelig barsk og upersonlig side af interiør fotografering. På denne måde var det lettere at forstå, hvor meget Knud Holschers arbejde var vigtigt for moderne design og arkitektur.

Billederne forelagt af Maison du Danemark, der samarbejdede med kunstgalleri A. Petersen Collection and Craft (København), var velvalgte og opsummerede en ekstraordinær karriere i Brugskunst. Fra Bahrain Museum of Design til hans eget hjem, er Knud Holschers design emblemastisk af den velkendt skandinaviske design, som er enkel og funktionel, men stadig elegant. Denne særlige ønske, som handler om at placere hverdags objekter i hænderne på de mest berømte designere, er noget meget til stede i den nordiske kultur. Man kan se det både i de billigste elementer på Ikea og i de meget luksuriøse butikker, som sælger verdensberømte design produkter i København, uden at den ene eller den anden bliver kritisere. Gennem en samling af dagligdags genstande, viser udstilligen Knud Holscher-design til hverdags, hvordan design kan findes selv i de mindste steder.

Således, mens selv udstillingen ikke bringe nye informationner, var det stadig lærerigt at besøge og identificerer værdierne af dansk design: komfort, lys og enkelhed. Knud Holscher er en af de største navne i industrielt design fra de sidste halvtreds år. Han er forbundet med meget prestigefyldte pris og det er en sikker satsning for at forstå mekanismerne i et levende arkitektur, som blev integreret i landskabet.

Jeg forsøgte at kontakte A. Petersen & crafts, men de svarede ikke på det tidspunkt, hvor jeg fremlægger denne artikel. Alligevel, kan vi lykønske dem og Maison du Danemark for deres arbejde med udstillingen, som var som var virkelig vellykket og velorganiseret.

Knut Holscher : design au quotidien

fra den  3. december 2016 til den 26. februar 2017

Maison du Danemark, 108 avenue des Champs Elysées, 75008 Paris

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s